Nucleus GP információk

A Nucleus GP Háziorvosi Adatkezelő Rendszer funkciói.

A Nucleus GP Háziorvosi Adatkezelő Rendszer a háziorvosi szolgáltatók, az egészségügyi alapellátási feladatkörében felmerülő dokumentálási igényeit teljeskörűen kielégíti. Az ellátottak mindennemű dokumentumait – beleértve az alapvetően papíralapú dokumentációkat is – áttekinthetően, bármikor visszakereshetően kezeli.
A program egyszerű, és átlátható felépítésének köszönhetően a program kezelését még a kevésbé gyakorlott felhasználók is rendkívül gyorsan el tudják sajátítani. A konzisztens kialakítás és működés miatt az egyes funkciók használata magától érthetődő és logikus, így a program megismerésére fordítandó idő nagyban lerövidül, és a felhasználók szinte az első pillanattól fogva képesek lesznek a program minden lehetőségét kihasználni.

Kartonrendszerű, többablakos megjelenítés
A program az ellátottak és a vizsgálatok adatait kartonokon jeleníti meg. A kartonok kialakításánál az átláthatóság volt a vezető szempont. A kartonok az ellátottak valamennyi adatát és a hozzájuk tartozó dokumentumokat egy helyen tartalmazzák. A kartonokon található listák és szöveges mezők korlátlan sort és korlátlan hosszúságú szövegrészeket tartalmazhatnak. A szövegbeviteli mezőkben alapvető szövegkiemelési lehetőségek is használhatóak (pl. színezés, kivastagítás, egyéni betűtípus választás stb.).
A kartonok használata során a Windows-ban szokásos „húzd és dobd”, valamint „kivág – bemásol” működési elv is támogatott.

Egyszerre több (bármennyi) karton is nyitva lehet, így nem kell megszakítani a munkát pl. amikor egy beteg vizsgálata közben telefonon sürgős információt kérnek egy másik betegről…
A nyitott kartonok a szokásos Windowsos módszerekkel a képernyőn bárhová elhelyezhetők, a tálcára lekicsinyíthetők.
A program támogatja a többképernyős működési módot, így több monitor használatával a rendelkezésre álló terület kibővíthető.
A valódi dokumentumokkal megegyező megjelenítés
A szoftver dokumentumszerkesztője és receptfelíró modulja a nyomtatási képpel megegyező szerkesztési lehetőségeket kínál. Így már előre látható, hogy a kinyomtatott dokumentum, hogyan fog mutatni a papíron. A dokumentumokon az egyszerű szövegek és táblázatok mellett grafikus tartalmú céglogo, fejléc is alkalmazható, így a program által készített dokumentumok tényleg tetszetősek és könnyen áttekinthetők lehetnek.

Átlátható naptárkezelés
A szoftver által kezelt naptárban nem csak a napi megjelenéseket tartalmazó betegforgalmi naplók, nővérnaplók, táppénzes naplók érhetőek el egyszerűen, hanem bármilyen – dátumhoz kötött – információ is megjeleníthető. A program automatikusan kezeli a visszarendeléseket, a jogosítvány -, közgyógyigazolvány, gyógyszerajánlás lejáratokat is. Ezeken kívül is bármilyen figyelmeztetés (pl. laborvizsgálat esedékesség) is kapcsolható az ellátottakhoz.
Ezek a dátumok, lejárati idők a naptárban egy helyen, könnyedén áttekinthetően jelennek meg.
Táblázatos laborleletek
A Nucleus GP Háziorvosi Adatkezelő Rendszerrel a betegek laborleletei rendkívül átlátható módon, táblázatos formában kerülnek eltárolásra. A laborkarton teljesen testre szabható, és minden beteghez egyedileg beállítható, attól függően, hogy az adott paciensnek milyen ismétlődő laborvizsgálatai fordulnak elő. A normál értékektől való eltérést színkódolás jelzi. Az egyes laborértékek változásai grafikonon is szemléltethetők.
Számszerűsíthető adatok grafikonos megjelenítése
A rendszerben tárolot numerikus információkról (pl. testsúly, testmagasság, vérnyomás, valamennyi laborérték) grafikonos megjelenítés is kapható. Ezzel nagyon szemléletesen lehet ábrázolni az egyes értékek időbeli változásait.

A grafikonok akár a beutalókba, egyéb dokumentumokba is beilleszthetők.
Teljes statisztikai és rugalmas lekérdező modul
Az adatszolgáltatások gyors és egyszerű elvégzését lehetővé tevő statisztikai modul, és részletes kereséseket támogató lekérdezések használata.

EU kártyás betegek, jelentések kezelése