Nucleus MD információk

A Nucleus MD Magánorvosi Adatkezelő Rendszer funkciói.

A Nucleus MD Magánorvosi Adatkezelő Rendszer az egyedül vagy több orvossal együtt végzett magán egészségügyi szolgáltatások során felmerülő dokumentációs igényeket teljeskörűen kielégíti. Az ellátottak mindennemű dokumentumait – beleértve az alapvetően papíralapú dokumentációkat is – áttekinthetően, bármikor visszakereshetően kezeli.
A program egyszerű, és átlátható felépítésének köszönhetően a program kezelését még a kevésbé gyakorlott felhasználók is rendkívül gyorsan el tudják sajátítani. A konzisztens kialakítás és működés miatt az egyes funkciók használata magától érthetődő és logikus, így a program megismerésére fordítandó idő nagyban lerövidül, és a felhasználók szinte az első pillanattól fogva képesek lesznek a program minden lehetőségét kihasználni.

Kartonrendszerű, többablakos megjelenítés
A program az ellátottak és a vizsgálatok adatait kartonokon jeleníti meg. A kartonok kialakításánál az átláthatóság volt a vezető szempont. A kartonok az ellátottak valamennyi adatát és a hozzájuk tartozó dokumentumokat egy helyen tartalmazzák. A kartonokon található listák és szöveges mezők korlátlan sort és korlátlan hosszúságú szövegrészeket tartalmazhatnak. A szövegbeviteli mezőkben alapvető szövegkiemelési lehetőségek is használhatóak (pl. színezés, kivastagítás, egyéni betűtípus választás stb.).
A kartonok használata során a Windows-ban szokásos „húzd és dobd”, valamint „kivág – bemásol” működési elv is támogatott.

Egyszerre több (bármennyi) karton is nyitva lehet, így nem kell megszakítani a munkát pl. amikor egy beteg vizsgálata közben telefonon sürgős információt kérnek egy másik betegről…
A nyitott kartonok a szokásos Windowsos módszerekkel a képernyőn bárhová elhelyezhetők, a tálcára lekicsinyíthetők.
A program támogatja a többképernyős működési módot, így több monitor használatával a rendelkezésre álló terület kibővíthető.
A valódi dokumentumokkal megegyező megjelenítés
A szoftver dokumentumszerkesztője és receptfelíró modulja a nyomtatási képpel megegyező szerkesztési lehetőségeket kínál. Így már előre látható, hogy a kinyomtatott dokumentum, hogyan fog mutatni a papíron. A dokumentumokon az egyszerű szövegek és táblázatok mellett grafikus tartalmú céglogo, fejléc is alkalmazható, így a program által készített dokumentumok tényleg tetszetősek és könnyen áttekinthetők lehetnek.

Átlátható naptárkezelés
A szoftver által kezelt naptárban nem csak a napi megjelenéseket tartalmazó betegforgalmi naplók, nővérnaplók érhetőek el egyszerűen, hanem bármilyen – dátumhoz kötött – információ is megjeleníthető. A program automatikusan kezeli a visszarendeléseket, a jogosítvány -, közgyógyigazolvány, gyógyszerajánlás lejáratokat is. Ezeken kívül is bármilyen figyelmeztetés (pl. laborvizsgálat esedékesség) is kapcsolható az ellátottakhoz.
Ezek a dátumok, lejárati idők a naptárban egy helyen, könnyedén áttekinthetően jelennek meg.
Táblázatos laborleletek
A Nucleus  MD Magánorvosi Adatkezelő Rendszerrel a betegek laborleletei rendkívül átlátható módon, táblázatos formában kerülnek eltárolásra. A laborkarton teljesen testre szabható, és minden beteghez egyedileg beállítható, attól függően, hogy az adott paciensnek milyen ismétlődő laborvizsgálatai fordulnak elő. A normál értékektől való eltérést színkódolás jelzi. Az egyes laborértékek változásai grafikonon is szemléltethetők.
Számszerűsíthető adatok grafikonos megjelenítése
A rendszerben tárolot numerikus információkról (pl. testsúly, testmagasság, vérnyomás, valamennyi laborérték) grafikonos megjelenítés is kapható. Ezzel nagyon szemléletesen lehet ábrázolni az egyes értékek időbeli változásait.

A grafikonok akár a beutalókba, egyéb dokumentumokba is beilleszthetők.