Magánszolgáltatói EESZT csatlakozás

A 39/2016. (XII. 21.) EMMI rendelet alapján 2020. január 1-ig minden nem közfinanszírozott szolgáltatást nyújtó orvosi,- és fogorvosi szolgáltatási típuskóddal és működési engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltatónak el kell végeznie a csatlakozással kapcsolatos teendőit és legkésőbb 2020. június 1-től meg kell kezdeniük az EESZT-be történő adatszolgáltatást.

Az EESZT-hez csatlakozott egészségügyi szolgáltatók kötelesek az ellátási események adatait és a kapcsolódó ellátási dokumentumokat továbbítani az EESZT-be, az ellátás során felírásra kerülő vényeket pedig az EESZT-n keresztül megrendelni. Mivel a csatlakozott szolgáltatónál dolgozó orvos a beteg ellátása során a beteg kezelőorvosává válik, az ellátott egészségügyi profilját is ki kell töltenie.

Az EESZT-hez történő csatlakozás a magánegészségügyi szolgáltatók szempontjából is komoly előrelépés: az adatszolgáltatásukkal az ellátottakról szóló információk köre teljesebbé válik, ugyanakkor a magánorvosok is sokkal részletesebb és pontosabb információhoz jutnak a páciens egyéb betegségeiről, gyógyszerérzékenységeiről, korábbi ellátásairól.

A Nucleus MD Magánorvosi Adatkezelő Rendszer rendelkezik az AEEK magánszolgáltatókra testreszabott, célzott akkreditációjával, ami igazolja, hogy a 39/2016. (xii. 21.) EMMI rendeletben előírt adatszolgáltatási kötelezettségek maradéktalanul teljesíthetők a szoftverünk használatával.