Nucleus GP 1.5.12.4 frissítés

Nyomtatás
Kisebb hibák javítása, új „Igazolás gyógyszertámogatáshoz” nyomtatvány, új „Oltási értesítő” nyomtatvány, párhuzamos munkavégzéssel kapcsolatos módosítások.

Az oltások rögzítésénél lehetőség van a védőoltás által megcélzott immunizáció és/vagy a kampány nevének rögzítésére. Az F1-es listában a kötelező oltások nevei, valamint a leggyakoribb immunizáció nevek találhatóak meg.
A beadott oltásokról automatikusan nyomtatható a két példányos oltási értesítő.

Az azonos kartonon, több gépen történő párhuzamos munkavégzés esetén a program figyelmeztetést küld, ha az azonos adatpaneleket egy másik felhasználó már módosította/elmentette.
Továbbra is javasolt, hogy az egyes munkafolyamatokat a felhasználók jól elkülönítetten osszák fel egymás között, és azonos adatpanelre két felhasználó módosításokat ne végezzen. A receptek, beutalók írása, dokumentumok szkennelése, beemelése továbbra sem zavarja az egyéb adatrögzítési folyamatokat. Célszerű, hogy a karton adatainak módosítása mellett a másik felhasználó csak receptírással, beutaló írással vagy dokumentumok rögzítésével foglalkozzon.

Új típusú gyógyszertámogatási igazolás nyomtatvány került hozzáadásra. A felesleges, nem használt irattípusok a „Beállítások” menü „Adatbázis” fülén az „Iratminták rendezése” opcióval kapcsolhatók ki.

Az eRecept igazolások (NEAK vényre is) utógosan is ki- vagy újranyomtathatók lettek. Erre a feladatra a terápiás oldalon az „eRecept igazolás nyomtatása” gombot kell használni. A listából az újranyomtatandó recepteket ki kell választani, majd az „igazolás(ok) nyomtatása” gombbal indítható a nyomtatás. A kiválasztásnál figyelni kell arra, hogy a megfelelő eRecpet azonosító kerüljön kijelölésre. Ebben az esetben nem kell a beküldött eReceptet visszavonni és újra feladni a nyomtatás előtt.

Lehetővé vált, hogy a hosszú vizsgálati sablonokat egy rövid névvel elnevezve jelenítsük meg a sablon listában, így téve áttekinthetőbbé a sablonokat. A név hozzáadása a „Beállítások” menü „Adatbázis” fülén a „Szövegsablonok” funkció használatával lehetséges. Mivel a lista azonos méretű cellákban jeleníti meg az egyes elemeket, az összes hosszú sablont el kell nevezni, ha élni akarunk az optimalizált megjelenítés lehetőségével.