Nucleus GP 1.6.3.3 frissítés

Nyomtatás

EESZT idempotens működésmód támogatása, módosított naptárkezelés, valamint néhány új funkció bevezetése.

Az EESZT funkciók használatában a technikai adatbiztonságot erősítő módosítások történtek, amelyek elsősorban a kapcsolati hibákból adódó adatduplikációk létrejöttét akadályozzák meg, olyan módon, hogy a kapcsolódó alkalmazások egyedi azonosítóval látják el a beküldött adatelemeket. Az egyedi azonosítók alapján az EESZT ki tudja szűrni a duplikált beküldéseket. Ennek a védelmi funkciónak a támogatása bevezetésre került ebben a verzióban.

A naptárkezelés funkció módosítva lett, hogy a csoportpraxisos rendszerekben az egyes praxishoz tartozó naptárbejegyzések jobban elkülönítésre kerüljenek. Ugyanekkor a naptár ablak teljes képernyős támogatást is kapott.

Gyermek- és vegyes háziorvosi praxisok számára kialakításra került egy új összesítő nézet az adott hónapban esedékessé váló időszakos státuszvizsgálatokról és kötelező oltásokról a 1-18 hónapos ellátottakra vonatkozóan. Ez az összesítő a főmenü „Új vizsgálat” gombjához kapcsolt legördülő menüben található meg.

Új előre definiált lekérdezés: adott időszakban megkezdett gyógyszeres terápiák. Gyógyszer neve alapján kilistázható azon betegek névsora, akik számára egy adott időszakban a megjelölt gyógyszer újonnan került felírásra. Figyelem: ez a keresés régebbi rendszereken hosszabb ideig futhat.

A teljes mentés funkció ezentúl egy folyamatjelzőn keresztül is tájékoztat a mentés előre haladásáról.

A betegkereső és a naptár ablakokban a keresési művelet háttérfolyamatba került áthelyezésre a reszponzívabb felhasználói felület érdekében. Ez a módosítás elsősorban csak a lassabb működésű gépeken okoz látható változást.