Nucleus GP 1.6.4.2 frissítés

Nyomtatás

Az e-Recept felírási igazolások kiadásával kapcsolatos változtatások.

A 2020. január 1.-ével hatályba lépett 44/2004. (IV. 28.) ESzCsM rendelet vonatkozó paragrafusai, valamint az azt módosító, a Magyar Közlöny  2019. évi 207. számában kihirdetésre került rendeletek értelmében a felírási igazolásokkal kapcsolatos szabályok a következők szerint változtak:
2020. január 1-jétől az orvos nem köteles felírási igazolást készíteni és átadni a gyógyszerkészítmény felírását követően. A beteg kérésére, valamint 14 éven aluli páciense részére történő vényírás esetén továbbra is minden esetben kötelező annak kiállítása és átadása.
– Ezekben az esetekben – 2020. június 1.-ig – a felírási igazolásokat továbbra is a NEAK által biztosított vényeken kell kiadni.

Ezen változások értelmében a továbbiakban a Nucleus rendszerben a „Receptek nyomtatása” gombot használva a 14 éven felüli betegek esetében a program rákérdez, hogy a beteg igényli e a vények nyomtatását. Nemleges válasz esetén csak a segédeszközökhöz tartozó vények kerülnek nyomtatásra. Természetesen továbbra is lehetőség van a felírási igazolások utólagos nyomtatására is (Felírási igazolás nyomtatása gomb).