Nucleus GP 1.6.7.1 frissítés

Nyomtatás

CoVid oltások dokumentálása. Receptírás: dózis segédletek és megjegyzés mező. Elektronikus felírási igazolás bevezetése.

A CoVid oltások programban történő dokumentálásához (B300 jelentéshez szükséges) egy új makró került bevezetésre: „SARS-COV-2 elleni oltás beadása” néven. A makró elvégzi a NEAK jelentés számára szükséges adatrögzítéseket. Az EESZT portálon történő adatrögzítést ez a funkció NEM váltja ki, azt továbbra is a portálra történő bejelentkezés után el kell végezni.

A receptek írásakor a dózis megadására további segédleteket vezettünk be (általános + tápszer). Az új és az eddig elérhető (inzulin dózis kalkulátor) segédletek a „D.S.” gomb használatával érhetők el.
A felírási igazolások nyomtatása ezentúl alapértelmezetten A4-es papírra történik. A jogszabályi háttér megváltozásával lehetővé vált a felírási igazolások elektronikus módon (emailben) történő továbbítására is. Ha a betegnek rögzítve van email cím, akkor a felírási igazolás ablakon található boríték ikonra kattintva a program létrehozza az üzenetet. Az üzenet szöveges része az OKFO ajánlása alapján került kialakításra, azt kérjük ne változtassák meg (kiegészítő megjegyzés tehető).