Nucleus GP 1.6.8.22 frissítés

Nyomtatás

Praxisközösségek emelt szintű ellátásai: október 1.-től érvényes új pontok. Influenza hetijelentés változtatás. Lejárt szakorvosi javaslatok figyelmeztetés visszakapcsolása.

2022.10.01.-től a praxisközösségek emelt szintű ellátásaiban elszámolható pontok köre bővült három új vizsgálattal.
71 – Diabeteses láb vizsgálata
72- NT-ProBNP (POCT) vizsgálat
73 – Rendelői 12 csatornás EKG vizsgálat 6-18 éves korban
Az egyes ellátások pontértéke és dokumentációs követelményei a Praxisközösségek ponttáblázatban találhatók.

A praxisközösségek elszámolása október 1.-től a program által az EESZT-be küldött adatok alapján fog történni. Ezért nagyon fontos, hogy a programban használt praxisközösség azonosító jól legyen beállítva, valamint javasolt a „Praxisközösség visszamutatás” funkció használata az EESZT portálon. Itt már július és augusztus hónapokra is látni lehet a program által beküldött, és elszámolható pontokat. Az egyes hónapok pontjai a tárgyhót követő hónap 7. napján kerülnek át az elszámolásba, így a pontokban is addig az időpontig lehet javítani, változtatni.

Az influenza hetijelentés új adattal bővült. Ezentúl a akut légúti fertőzések is kigyüjtésre kerülnek. (J00-J22 BNO-k).

A lejárt szakorvosi javaslatokra vonatkozó, nem blokkoló figyelmeztetés visszakapcsolásra került, hogy figyelmetlenségből ne lehessen lejárt javaslatú e-Receptet beküldeni az EESZT-be.

Technikai okok miatt ezt a programfrissítést nem tudtuk digitális aláírással ellátni, ezért a program telepítésekor „Ismeretlen gyártó”-ra vonatkozó figyelmeztetést fog a Windows megjeleníteni. Kérjük ennek ellenére fogadják el a telepítést. Amint a tanúsítványkibocsátónk javítja a hibát, természetesen újra csak digitálisan aláírt frissítéseket fogunk kiadni.