Nucleus GP 1.6.8.5 frissítés

Nyomtatás

Új eGYSE receptfelírási funkciók bevezetése, eJelentés csatolmányok letöltése probléma javítása. Tartózkodási engedélyes azonosítás bekapcsolása.

Ezen frissítés már tartalmazza az új eGYSE receptfelírási funkciókat, amelyek 2021.11.01-én kerülnek élesítésre. Az eGYSE felirások új sajátosságait egy külön dokumentumban fogjuk közölni, még az életbelépés előtt.
Kivétel az eGYSE felírások lekérdezése funkció, mely azonnal használható az esetlegesen a PILOT alatt a paciensek részére felírt/kiadott eGYSE receptek keresésére, megjelenítésére.

Ha az eJelentés rendszerben egy jelentéshez túl sok (>30) csatolmány került kapcsolásra, akkor a letöltéskor a programban végzetes hibát okozott. Ezt a problémát javítja a jelenlegi frissítés.

A paciens azonosítók közé bekerült a tartózkodási engedély szám is, így az ilyen betegek részére is lehet eReceptet felírni.

Kérdésként merült fel, hogy magyar személyi okmányokkal nem rendelkező paciensek részére hogyan lehet kiadni vezetői alkalmassági dokumentumot. Az OKFŐ válaszából kiderült, hogy ezekben az esetekben csak papíros kiadására van lehetőség, elektronikus dokumentum beküldése nem lehetséges. Ezen esetek lekezelésére az alkalmassági űrlapon az „Igazoló okmány típusa” mezőben „egyéb” típust kell kiválasztani, és a számhoz szövegesen be kell írni az okmány típusát is. Az így kinyomatott dokumentum meg fog felelni a papíros ügyintézés kívánalmainak.