Nucleus MD 1.2.7.17 frissítés

Nyomtatás

Számlázási funkciók élesítése.

Az új vertzióval az egyszerű számlázási funkció bekapcsolásra került. Mivel az adószámmal rendelkező, nem magánszemély ügyfelek számára kiállított számlákat a NAV Online-Számla rendszerébe is jelenteni kell, ajánlott a online-számla technikai felhasználó beállítása is. (A 1.2.7.11 frissítéshez tartozó leírás alapján).

A számla kiállítása a vizsgálati karton naplóadatok oldalán a jobb felső részen található „Számla” gomb használatával indítható.

A megjelenő „Új számla” ablakban megjelennek a beteg adatai, valamint a számlázandó tétel. Az egység ár és mennyiség módosítása után az „Ok” gombbal lehet kiállítani a számlát, ami azonnal nyomtatásra kerül két példányban. Szükség esetén (a számla kiállítása előtt) kiválaszthatunk új vevőt is, amennyiben a számla a betegtől eltérő ügyfél részére kerül kiállításra. A számla tételsorai is módosíthatók a „+ tétel” gomb használatával. A számlatételek a szövegsablonok ablakban szerkeszthetők.

A „Keresések/Jelentések” menüben elérhető a programmal kiállított számlák listája. A hibásan kiállított számlákat itt lehet sztornózni is. A számlalista nyomtatás funkció a következő frissítéssel válik elérhetővé.

A „Tranzakció státusz” gomb az online adatszolgáltatással beküldött tételek ellenőrzésére szolgál.