Nucleus GP 1.5.11.1 frissítés

Nyomtatás
EESZT funkciók bevezetése.

Az 1.5.11.1 verzióval bevezetésre kerültek az EESZT bevezetéshez kapcsolódó funkciók. Az EESZT funkciók 2017.11.01-ig kikapcsolt állapotban vannak, de a csatlakozási követelményeket teljesítő felhasználók kérhetik a EESZT integráció bekapcsolását a kötelező adatszolgáltatás határideje előtt is. Viszont ebben az esetben már ugyanúgy az 39/2016 (xii. 21.) EMMI rendeletben előírtak szerint kell az adatbeküldéseket teljesíteni (eKatalógus, eRecept).

Az EESZT rendszerbe történő bejelentkezés és a rendszer használatával kapcsolatos tudnivalók a Nucleus GP EESZT integráció dokumentumban vannak részletezve.

A új verzióban a néhány, a kartonok megjelenését is érintő változás is bevezetésre került:

  • A vizsgálati lapokon fix fejléc található a beteg adataival, az indikátor jelzőkkel, és a törzskarton, a laborkarton valamint a betegnaptár megnyitására szolgáló gombokkal.
  • A terápiás lapon a korábban szedett gyógyszerek listája a állandó gyógyszerek táblázat jobb felső részén található menüből érhető el.
  • A korábban „Receptek jelölése nyomtatottként” funkció most a „Kézi felírás” gombról érhető el.
  • A dokumentumok csatolására szolgáló „Ide dobd…” mező megszűnt, helyette a dokumentumlista teljes területe használható a csatolni kívánt fájlok „bedobására”.

Egyéb változások:

  • A gyermekkartonokon 16 és 18 éves státuszok is rögzíthetők.
  • Allergiák rögzítése ezentúl nem közvetlenül a táblázatba írással, hanem az allergia táblázatok jobb felső menüjében található „Új” gomb használatával történik.