Nucleus GP 1.5.12.30 frissítés

Nyomtatás
A GDPR közelgő hatályba lépéséhez kapcsolódóan a kötelező jelszóhasználat bevezetése. A 30 napnál hosszabb időre felírt eReceptek esetében az ellátottsági idő küldése az EESZT-be.

A GDPR elvárásaival összhangban a Nucleus rendszerekben a felhasználók kötelezően csak jelszavas belépéssel használhatják a rendszert. Amennyiben a felhasználó még nem állított be jelszót, a program induláskor új jelszót fog kérni. Ezzel párhuzamosan valamennyi asszisztens és helyettes orvos számára lehet belépési azonosítót létrehozni. Az asszisztensek esetében is célszerű a szakmai működési nyilvántartásban szereplő azonosítót használni. Ez az EESZT használatot is egyszerűsíti, mivel ez a kód lesz felkínálva mint bejelentkezési azonosító.

Hibajavítás: Az eReceptek beküldésekor a program az elektronikus recept adatai között nem szerepeltette a 30 napot meghaladó ellátottsági időtartamra vonatkozó információt, csak a recepten nyomatott formában. Emiatt a kiváltáskor esetleg problémák adódhattak ha a gyógyszerből volt 30 napra elegendő kiszerelés is, mivel ilyenkor a patika esetleg csak a rövidebb időtartamra elegendő mennyiséget adott ki a betegnek. A javítás után a nyomtatási képpel harmonizálva kerül az ellátottsági adat is közlésre.

Felhasználói kérésre: lehetővé vált a már lezárt vizsgálati lapokról is újranyomtatni az eRecept igazolásokat.