Nucleus GP 1.5.12.33 frissítés

Nyomtatás
Asszisztensi jogkörrel végrehajtható feladatok bővítése. WIA kompatibilis lapolvasók támogatása.

A korábbi verziókban asszisztensi belépéssel nem lehetett új vizsgálati lapot nyitni. A tényleges használati szokásokhoz igazodva ez a tiltás feloldásra került. Az asszisztensi belépés után a bejelentkezett felhasználó kijelölheti azt az orvost akinek a nevében a feladatokat végre fogja hajtani. Természetesen az EESZT korlátozások továbbra is élnek, így csak a katalógusbeküldés hajtható végre az EESZT-ben, de az orvos számára történő előkészítő munkákat (beküldendő receptek kijelölése stb.) elvégezheti. Az orvos kijelölése az „Ápolói tevékenységek” menüpont használatával lehetséges.

A lapolvasók támogatása kibővítésre került a WIA interfészen keresztül használható szkennerek támogatásával is. Az új funkció a régebbi típusú és megfelelő meghajtóprogrammal nem rendelkező szkennerek, valamint a Windows 10 legújabb frissítése után elérhetetlenné váló eszközök (pl. egyes Samsung multifunkciós nyomtatók) támogatását biztosítja. Az WIA támogatás egyenlőre nem kezeli az automatikus lapbehúzókat, a szkennelés csak a síkágyról lehetséges, valamint a használatához mindenképpen ki kell választani a megfelelő eszközt.

A gyógyszer felírási történet javításra került, hogy azokat a felírásokat is megjelenítse, amik csak EESZT beküldéssel, nyomtatás nélkül kerültek kiadásra.