Nucleus GP 1.6.8.9 frissítés

Nyomtatás

Praxisközösségek emelt szintű ellátásainak pontszám kimutatása. 2. csoportú jogosítvány érvényességi idejének meghatározása. Szív- érrendszeri kockázatok felmérése kérdőív.

A praxisközösségek emelt szintű tevékenységét az „Új vizsgálat” gomb oldalsó legördíthető menüjében található „Komplex szűrés”, „E-Rendelés feljegyzés” és „Kislabor vizsgálat” gombok használatával elérhető kartonokon lehet elvégezni. Az „E-Rendelés feljegyzés” funkció a távmonitoring, telemedicinális állapotfelmérés és videokonzultáció dokumentálására szolgál.
Az egyes ellátások pontértéke és dokumentációs követelményei a Praxisközösségek ponttáblázatban található. Az adott időszakban elért pontok összesítő táblázata a „Keresések, jelentések” gombon a „Praxisközösségek” menüpontban tekinthető meg.

44/2021. (X. 19.) EMMI rendelettel a közúti járművezetők egészségi alkalmasságának megállapításáról szóló 13/1992. (VI. 26.) NM rendelet módosításra kerül, miszerint:

  1. § A közúti járművezetők egészségi alkalmasságának megállapításáról szóló 13/1992. (VI. 26.) NM rendelet 5. § (7) bekezdésében az „1. és a 2. alkalmassági csoport esetében is” szövegrész helyébe az „1. alkalmassági csoport esetében” szöveg lép.

    A rendeletmódosítás a kihirdetését követő 30. napon (azaz XI.18.-án) lép hatályba, de a frissítés után a program már az új szabályoknak megfelelően számol.

Új kérdőív: szív-és érrendszeri kockázatok felmérése. Az új kérdőív a szoftverben is kitölthető formanyomtatvány. A praxisközösségi tevékenységbe beszámítható, amennyiben a betegnek újonnan került kitöltésre.