Nucleus MD 1.2.8.3 frissítés

Nyomtatás

Online Számla 3.0 interfész.

Az új jogszabályi rendelkezések szerint 2021.01.04.-től minden kiállított számla beküldésre kerül a NAV Online Számla rendszerébe. Ezek a beküldések az új 3.0-ás interfész használatával történnek.

Az egészségügyi szolgáltatók továbbra is választhatják, hogy számla helyett nyugtát állítanak ki a készpénzzel, vagy bankkártyával fizető, magánszemély betegeik részére, amely tranzakciókat nem kell jelenteni a NAV felé. A kézi számlatömbbel kiállított számlákat viszont 24 órán belül jelenteni kell, így a kézi számlatömbök használata a továbbiakban nem javasolt.

Ha a programban be volt állítva az online számla technikai felhasználója, akkor további teendő nincs. A program automatikusan a 3.0-ás interfészt fogja használni, és a szükséges adatszolgáltatást automatikusan elvégzi.

Mivel a 3.0-ás interfész bevezetésére a NAV 2021.03.31-ig szankciómentes türelmi időszakot biztosít, a program lehetővé teszi, hogy az új adatszolgáltatást csak később kezdjék el használni a felhasználók. Ez a Nucleus menüsor „Beállítások” funkcójának „Szolgálató” fülén található NAV Online-Számla beállítási lehetőségek között található kapcsoló segítségével történhet meg, amit 2.0-ás állásba kell állítani és a sikeres NAV kapcsolati teszt után az adatokat el kell menteni.